Skatteetaten advarer mot svindelforsøk

Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post, sier sikkerhetssjef Svein Mobakken i Skatteetaten.

Torsdag ettermiddag går nemlig Skatteetaten ut med en advarsel mot falske e-poster, etter å ha fått en rekke publikumshenvendelser.

Mailene har skatteetaten.com som avsender.

– Dette er et svindelforsøk, for å lure til seg informasjon om din BankID, sier Mobakken.

– Ikke svar på e-post-henvendelsen, du må slette e-posten, sier han.


Ber om BankIDSkatteetaten mottok de første meldingene om falske e-poster for kort tid siden, og har i tillegg observert omtale av e-postene i sosiale medier.

De falske e-postene informerer om at du har mottatt en ny melding, og oppgir en lenke du kan klikke på for å lese denne.

Da blir du sendt til en side som ber deg logge inn med BankID, og deretter opplyser om at skatterefusjon blir sendt kontoen din.


Ikke oppgi informasjon
Mobakken opplyser at all elektronisk kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer innlogget via Altinn. Skatteetaten sender ikke lenker i e-postvarsler.

– Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, understreker han.

    Del